Posiadamy w sprzedaży aromaty płynne o różnych stężeniach, tak by spełnić oczekiwania każdego klienta.
W zależności od przeznaczenia aromatu producent stosuje odpowiednie nośniki, które gwarantują ulepszenie aromatu i smaku produktu końcowego.
Tam, gdzie występuje obróbka termiczna produktu, aromaty powstają na bazie glikolu, trójacetyny, gliceryny oraz oleju roślinnego, dzięki czemu są one termostabilne.
W produkcji kremów, tortów itp., w ramach których konieczna jest obróbka termiczna, producent stosuje glikol i alkohol etylowy, aby poza efektem aromatyzującym uzyskać efekt konserwujący (wydłużający trwałość i świeżość produktów).
1 komentarz
Najlepsze wyszukiwarki · 29 maja 2024 o 18:19
Pouczająca lektura! Doceniam szczegółowość i dokładność. Szkoda tylko, że niektóre fragmenty są zbyt techniczne dla laików. Mimo to, świetne źródło wiedzy!