Cukiernictwo
Wielkanoc
Wielkanoc
Produkt o stałej i powtarzalnej jakości, posiada delikatny, subtelny smak i zapach, pozwala na uzyskanie dużej objętości produktów i regularnej struktury, doskonały do przygotowania wszelkiego rodzaju ciast pszennych i drożdżowych. Wysoka jakość zastosowanych komponentów oraz unikalna metoda produkcji stanowią gwarancję uzyskania przez piekarzy i ciastkarzy optymalnych rezultatów.
Posiadamy w sprzedaży aromaty płynne o różnych stężeniach, tak by spełnić oczekiwania każdego klienta. W zależności od przeznaczenia aromatu producent stosuje odpowiednie nośniki, które gwarantują ulepszenie aromatu i smaku produktu końcowego. Tam, gdzie występuje obróbka termiczna produktu, aromaty powstają na bazie glikolu, trójacetyny, gliceryny oraz oleju roślinnego, dzięki czemu są one termostabilne. W produkcji kremów, tortów itp., w ramach których konieczna jest obróbka termiczna, producent stosuje glikol i alkohol etylowy, aby poza efektem aromatyzującym uzyskać efekt Dowiedz się więcej…
Karnawał to czas pieczenia pączków i smażenia faworków. Nigdy nie smakują tak wyjątkowo, jak właśnie w tym czasie. Tradycja karnawału sięga średniowiecza. Pączki to w polskiej tradycji ciasto drożdżowe z różnego radzaju nadzieniem, usmażone na głębokim tłuszczu na ciemnozłoty kolor . Najczęściej z marmoladą różaną lub wieloowocową, ale pojawiają się też z nadzieniem z adwokata, jagodowym, powidłami itp. Do smażenia cukiernicy używają tradycyjnie smalcu lub frytury, czasami oleju. Faworki inaczej chrust to kruche delikatne ciastka smażone na głębokim Dowiedz się więcej…
Wielokolorowe, jednolite, o różnych kształtach posypki urozmaicają i dekorują wszelkiego rodzaju babeczki, pierniczki, muffinki i inne wyroby cukiernicze.
Polecana do tradycyjnych makowców i innych ciast, jako dodatekdo drobnego pieczywa cukierniczego. Masa jest również doskonałym dodatkiem do kuti, pierogów , klusek z makiem. Aby zapobiec oddzielaniu się masy makowej od ciasta, przed użyciem należy produkt napowietrzyć przez dokładne rozmieszanie lub dodanie ubitej piany białkowej. Masę można przyprawić i wzbogacić według własnego uznania. Właściwości: Masa makowa jest gotowa do użycia,nie wymaga mielenia makuoraz dodatkowej obróbki termicznejtermostabilna– można zapiekać na zewnątrz i wewnątrz ciastauniwersalna– doskonała do ciast kruchych, Dowiedz się więcej…
Wśród wielu produktów, które mamy w swoim asortymencie polecamy do pizzerii : mąkę pszenną, drożdże świeże, oliwki czarne i zielone krojone w puszkach, zieloną papryczkę yalapenio w puszkach, olej, ser żółty tarty, brzoskwinie i ananasy w puszkach.
Jest otrzymywane w procesie odparowania i suszenia mleka na wieży rozpyłowej. Polecane do produkcji cukierniczej i piekarniczej. Sprzedawane w opakowaniach po 25 kg.
Mieszanka mleka pełnego o obniżonej zawartości protein, produkowana na bazie tłuszczu mlecznego i protein mleczno-serwtkowych. FCMP26/10 jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnego mleka pełnego w proszku. Stosowane w produkcji cukierniczej i piekarniczej.
Albumina uzyskiwana jest w procesie odcukrzania, suszenia a następnie pasteryzacji płynnego białka z jaj kurzych.Stosowana jest w cukiernictwie, produkcji garmażeryjnej i mięsnej.Zalety:-wygodna w użyciu i przechowywaniu-zachowuje pierwotne właściwości funkcjonalne jaj kurzych-można łączyć ją z innymi surowcami i półproduktami cukierniczo-piekarniczymi.-doskonała rozpuszczalność-gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego